Friday, 25 September 2015

Pesta Buku Popular 2015

ALL RM 5 FIESTA


ENTRI 7TEKS: MUNIRAH YUSOFF

FOTO: POPULAR SDN BHD, MUNIRAH YUSOFF


Ketika melihat poster ini di laman web Popular, saya tidaklah terlalu teruja untuk pergi kerana bukan peminat tegar buku-buku Bahasa Inggeris. Tetapi kerana suka melihat buku-buku, saya gagahkan juga diri untuk pergi kesana hari ini. Saya tidak kisah untuk membeli buku jika ia menarik minat saya.

         Agak besar juga kawasan pesta buku ini, dan sangat banyak buku untuk dilihat. Memandangkan saya jarang membaca novel-novel Bahasa Inggeris, saya hanya singgah di bahagian masakan, professional dan bisnes. Namun, tidak banyak yang buku yang menarik minat, jika ikut nafsu untuk membeli, pasti saya akan menyesal kemudian kerana tidak membaca.            Hanya 2 buah buku sahaja dibeli, selebihnya alat tulis. Berbanding semasa saya pergi ke pesta buku BIG BAD WOLF, pada bulan April yang lepas, agak banyak juga buku yang dapat saya beli. Dengan membeli sekotak besar berharga RM99.90, dapat memuatkan hampir 30 buah buku, kebanyakkannya buku novel dan motivasi yang menarik dan berbaloi.

            Cuma, untuk pesta buku seperti ini, agak sukar untuk mencari buku berkaitan teknologi maklumat yang boleh dibeli. Jika ada pun, buku yang lama dan agak ketinggalan dengan teknologi terkini. Malah tidak berbaloi pun untuk membeli.

            Walau apapun, rasa nikmat membeli dan membaca buku yang di minati. Kadang kala hanya dengan buku, saya tidak kisah jika tidak menonton televisyen atau melayari Internet seharian.


Nota Hati: Membaca adalah terapi untuk saya mudah tidur apabila saya mengalami insomnia

No comments:

Post a Comment