Friday, 30 October 2015

Jualan Gudang Karangkraf Akhir Tahun 2015

ENTRI 64

TEKS: MUNIRAH YUSOFF
FOTO: MUNIRAH YUSOFF

 Ini kali pertama saya ke jualan gudang anjuran Karangkraf. Tapi motif ke sana bukan untuk membeli novel. Rasanya zaman aktif membaca novel dah tak serancak dulu, kecuali novel dari penulis Ramlee Awang Murshid atau yang berunsur seram sahaja menjadi pilihan. Kebanyakkan buku di jualan gudang adalah novel-novel lama serendah RM 3, majalah-majalah serendah RM 2 dan juga buku-buku baru dengan potongan serendah 25%.


          Ramai juga yang hadir pada sebelah pagi walaupun hari ini adalah hari pertama. Alhamdulillah kebetulan dapat tempat letak kereta betul-betul depan pintu masuk khemah jualan. Jadi tak adalah penat sangat nak berjalan jauh dengan dua plastik penuh dengan buku. :D


       Ini pakej majalah 3 dalam 1, keluaran November 2015 untuk dapatkan percuma 1 tudung. Ada lagi 3 pilihan tudung berjenama. Adlina Anis adalah salah satunya, 1 jenama Neng Guilis, lagi 2 tak ingat apa. HeHee.


        Tote Bag Karangkraf saya beli di dalam kedai bangunan HQ. Hajatnya mahu membeli ini saja, tapi rezeki pula bila nampak kotak HIJABISTA EDISI TERHAD OKTOBER 2015. Masa keluar akhir bulan lepas di kedai MyNews, tak sempat nak beli. Pergi pagi masa hari keluar, katanya petang baru sampai. Bila dah datang petang, walaupun ada lantai, orang kedai pula kata dah habis. Dan bila dah jumpa disini, terus saya beli. Katanya lebihan masa promosi belian melalui Whatsapp, tapi ada orang yang tak datang tuntut, jadi mereka buka jualan seperti biasa di HQ. ^_^

  

        Bagi yang suka membaca novel dan majalah, jualan gudang ini memang berbaloi untuk dapatkan bahan bacaan yang di inginkan. Mungkin lain kali, saya mahu buat senarai buku yang ingin di beli, dan datang ketika jualan gudang di adakan. Boleh juga berjimat.
 

No comments:

Post a Comment